BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

MASA ITU DUIT!!!

Terdapat ralat dalam alat ini

ShoutMix chat widget

Khamis, 29 Oktober 2009

a week before zapin competition

preparation memang struggle!!
minggu depan insyaalah bertolak la group aku ke pertandingan zapin tu..
nervous siot!!!
dah peserta pertama bagi wakil mukim!!!
walaupun akak n abg adi takde mase tu, aku kan wat yang paling baik untuk daerah kota ni..
hermmm...
tapi aku masih risaukan kawan2 yang lain..
dieorang still belum cukup kuat...
aku takut aku je yang beria2..
harap dieorang paham la kan..
cuak gak nak pegi btnding.. tahun aku menari..
lebih kurang macam tu la..
kawan2ku!!!
wat yang paling baik ya!!! aku percaya pada kamu semua!!!
ni 1st time aku masuk pertandingan selepas

Selasa, 20 Oktober 2009

lame sangat tak membebel kat dalm blog ni!!!

hye semua..
banyak dah bend berlaku ka sejak2 ni..
ada yang best, ada yang tak...
nak cite maam segan plak..
tapi tkpe la,, biar aku je yng tahu..
kepada kawanku yang amat aku cintai!!!
terima ksih sebab terima untuk bersahabat lagi nagn aku,,
aku sayang sangat kat ko!!!
huhu..
sekarang ni. aku busy sangat, latihan zapin tak abis2..
slagi tak habis semua ni, selagi tu aku tak kan dpat merehatkn diri n mind ni!!!
minggu depan dah start exam!!
taakutnye.. sebab aku tak stdy langsung tau!!!
tolong la nasihat aku ni skit!!
argh!!!
sekarng ni aku rase lega, sebab dah jumpe sebrng yang bleh bercerit tentng semua benda kat die3!!
sayng sangat la kat ko .....!!!!
huhuhu..
dah tak tahu nak bebel apa la!!
bru lepas deepavali!!
thun ni first time al\ku dpat berya umah k3-3 kaum kat malaysia ni!!
misi 1 malaysia aku tercapai l kiranya..
tak expect pun nak berlaku!!!
k la!!!!!! chow!!!

Isnin, 28 September 2009

assalamualaikum semua

selamat hari raya..
huhuhu..
tolong doakan kemenangan aku dalam pertandingan pidato ari rabu ni ye..
aku nak tebus balik kekalahan dalam kolokium yang lalu..
doakan aku wat yang terbaik k!!!
love.. mel

Jumaat, 18 September 2009

selmt hari raya!!!

mohon maaf di atas segala silap dan salah yang aku dah wat kat korang ea..
semoga kita kekal sebagai kengkawn ea..
halalkan makan n minum aku..
segla ilmu..
segl kenngn kita bersama..
thanks coz bi apart of my life!!!

Selasa, 8 September 2009

salm 1 malaysia

hye semua.. dah lame aku tak tulis pape kat sini..
maklumlah nak raye..
busy nla kengkononnye...
cepat je.. tinggal lagi 10 hari je nak raya..
sape la yang sangka berasa begitu cepat seperti ini..
bebeprape minggu ni tkde la pape yang menarik..
cuma ari 2 dapat la pegi berbuka puasa kat hotel//...
wah.. gempak seh..
meja VIP lagi..
huhuhu..
malam tu juagk dapat la satu pujian dari seseorang yang tak disagka..
die kata bibir aku cantik.. merah je.. tq encik N......
hehehe..
pastu hari berikutnye pegi buka kat pizza hut..
bestmye orang yang bel;anja...
mguu ni sape nak belanja aku???
hahaha..
aku ada satu masalah..
sape bleh cadangkan kat aku apa warna baju nak sesuai nak pakai raye2 ni???
bg suggestion k!!!

Sabtu, 29 Ogos 2009

sehari sebelum merdeka

assalamualaikum semua..
selamat menyambut hari kemerdekaan semua!!!
ap yang ada dengan hari merdeka ni?
herm..
yang aku tahu hari merdeka ni disambut semenjak 52 tahun yang lalu..
untuk meraikan malaysia ni bebas dari penjajah..
tapi..
betul ke dah bebas dari penjajah?
aku harap betul la tu..
sempena hari merdeka ni..
aku nak seru lah kat korang semua supaya hargailah apa yang ada kat malaysia ni..
b erbanggalah menjadi rakyat malaysia..
satu perkara yang akudok pk??
betul ke malaysia ni betul2 dah merdeka?
kalu betul kenapa masih ada lagi manusia yang berfikiran kolot yang dok kejar pangkat dan darjat?
kenapa masih ada anak muda yang lari ikut orang asing?
kenapa ada lagi isu kemiskinan?
kenapa ada lagi orang yang merempat di negara sendiri?
kenapa ada orang yang masih tak sedar dek untung?
kenapa ada lagi yang sanggup menerima kotupsi untuk mendapat kemewahan?
adakah ini yang dikatakan modal insan yang berminda kelas pertama?
kalu berminda kelas pertama
kenapa minda 2 masih cetek nak bezakan mana halal dan haramnya?
kenapa dok berkata berapi2 sedangkan tak buat pun apa yang dikata?
ayo..
dah macam pe dah aku ni..
pape pun..
sebagai seorang anak muda yang lahir dalam tanah yang dah merdeka..
aku sangat berbangga menjadi warganya..
banyak yang ada kat malaysia ni..
aku bangga dengan budaya, bangsa,agama dan nama malaysia itu sendiri..
aku menyeru la kat korang semua agar sentiasa bersyukur lah dalah hidup n i..
bersyukur bukan bermaksud terlalu neyerah..
tetapi bersyukur sambil memperbaiki kelemahan yang ada
usaha tanggakejayaan
no sacrifice no victory
no pain no gain
buang yang keruh ambil yang jernih..
muafakat membawa berkat..
berat sama dipikul, ringan sama di jinjing.
ka la.. selamat hari merdeka!!!!!
merdeka!
merdeka
merdeka!!!!!!!!!!!!!!

Rabu, 26 Ogos 2009

hari ke lima berpuasa

salam smua!!
dah lima arie kita puase rupanya..
sekejap je rase nak raya...hehehehe..
takde yang menarik sangat pun arie ni dalam hidup aku..
biase2 je..
aku pun tak tau nak cakap pe..
arie ni aku g ikut kakak aku g bandar..
g la kip mart tu..
tnampak satu beg tepi LV...
peh cantik gile..
takpe2 aku nak kumpul duit nauk beli beg tu..
ayoooo...
cantik sungguh ku rasa!!!
walaupun tak orie..tapi yang penting cantik dan elegan je kalu aku pakai..
aku tak penah kesah pun barang aku beli tu ori ke tak, yang penting cantik!!
betul tak??
k la.. nak siap-siap pegi terawih!!
daaa semua!!
selamat berjuang di bulan mulia ini!!!

Pengikut

Senarai Blog Saya

About Me

Foto saya
nama penuh saya _u_am_l.
Loading...